OSAGAIAK
125 gr gurin biguna
200gr hauts azukrea
2 arraultza 500gr irina

25gr royal legamia
Anis pixkat
Esne pixkat ikusten baduzue lehorra gelditzen ari dela
San Blaseko bainua egiteko:
2 zuringo
7 koiladakada azukrea,
Txokolate urtua izena jartzeko
PRESTAERA
- Sumendi bat egin irina, azukre hautsarekin eta legamiarekin.
- Erdian, arraultzak ipini, anixa, esne pixkat eta gurina, lehenagotik eskuekin bigunduta.
- Bi eskuekin masa guztia amasatu bolatxo bat lortu arte.
- Arrabola batekin masa tinkatuko dugu eta moztutzen joango gara edalontzi batekin
- Labeko bandejan ipini bat bestetatik tokia utziz, labean handitzen direlako.
- Labean sartuko ditugu 200ºC-tan 10-12 minutu bitartez tamainaren arabera.
Bitartean San Blaseko bainua prestatuko dugu:
- Bainumarian jarri dugun bol batean, bi zuringoak eta azukrea nahasiko dugu adaxka batekin gelditu gabe.
- Azukrea ondo urtuta dagonean, bol-a berotik aterako degu eta indarrez adaxkarekin jotzen jarraituko dugu ikusi arte ondo hoztu dela.
- San Blaseko opilak eginda daudenean, labetik aterako ditugu, eta epeltzen utziko ditugu.

No hay comentarios:
Publicar un comentario